Forum FPZG Forum Index Forum FPZG
Dobrodošli na forum studenata FPZG-a (since 2006.)

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

prof. dr. sc. Mirjana Kasapović
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum FPZG Forum Index -> Knjiga Žalbe - Bolonja@FPZG
View previous topic :: View next topic  

Ocjena?
1
73%
 73%  [ 11 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
6%
 6%  [ 1 ]
4
13%
 13%  [ 2 ]
5
6%
 6%  [ 1 ]
Total Votes : 15

Author Message
avaya
facer
facer

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Shocked Shocked

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:nrsOZCwxZJIJ:hrcak.srce.hr/file/55742+dvojac+bez+kormilara:+odgovor+na+istupe+dragana+lalovi%C4%87a+i+daga+strpi%C4%87a&hl=hr&gl=hr&pid=bl&srcid=ADGEEShYLw8YlPiNXZ7rlYru2gH4aZ2OPcTvhw8DJiT8-ac0O7Btbc9YvKR9A5IMGEZQp6zBk1yHrlmyjANRi3fe-LT8CKmOstfQ-jTSkJhMH8WJ9sqfFJMTe95KBNPuqvF5SldeF0V2&sig=AFQjCNEa3tPo4hraOPuZfnPC71_kOfuP6A

Pa fino ih je rastrančirala.

Jel bilo odgovora na taj članak?
Back to top
View user's profile Send private message
propalitet
jos uči tipkati
jos uči tipkati

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

Da. To je taj članak iz Anala HPD-a koji je podigao prašinu i o kome se tu raspravlja. Mr. Green Koliko znam Strpić i Lalović nisu odgovorili na njega (pismeno) ali je taj članak izazvao pravu frku na faksu.
Back to top
avaya
facer
facer

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

propalitet wrote:
Da. To je taj članak iz Anala HPD-a koji je podigao prašinu i o kome se tu raspravlja. Mr. Green Koliko znam Strpić i Lalović nisu odgovorili na njega (pismeno) ali je taj članak izazvao pravu frku na faksu.

Pa kako ne bi?! Mr. Green

Jebote, koja je to džungla, još smo mi dobro ispali. Mr. Green
Back to top
propalitet
jos uči tipkati
jos uči tipkati

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Mirjana i Zvonimir Baletić Ne znam da li on još predaje) potpisali su javni apel Saboru da ne podrži hrvatsko-slovenski sporazum o arbitraži Smile
Back to top
Veljo
ultra mega chatter
ultra mega chatter

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

propalitet wrote:

Pitanje pomoći mostarskom fakultetu je ok i treba im pomoći, ali kako se može osnivat fakultet politologije a ne imati kadra. O profesora koji tamo sudjeluju u nastavi koliko je meni poznato dvojica (Vukadinović, Tomac) su u mirovini. Ja nemam ništa da profesori pomažu u nastavi na mostarskom fakultetu. Ali imam ako zbog toga pada kvaliteta na matičnom (zagrebačkom) fakultetu i zbog toga budu zakinuti studenti FPZG-a.Ostala predavanja drže mladi asistenti. Ako je to tako onda mi se to čini kao čisti profesorski fuš.

caratan je isto u mirovini... je, dobro govoriš, ali problem je što ni mi nemamo više kadra i samim time je i kod nas pala kvaliteta nastave. plus kad dodamo da se faks nije spremio za bolonju dolazi do totalnog kaosa. ima i krivice među starijim profesorima koji su se bojali za svoja mjesta i redovito su novacima ili asistentima davali negativne ocjene tako da oni nisu mogli ostati na faksu ili pak kao neki nisu na vrijeme uradili doktorat itd.
e sad koliko ti naši umirovljeni profesori drže predavanja ne znam, trebalo bi provjeriti ali recimo poznavajući caratana on će svaku svoju obavezu izvršit dolje. ove godine su studenti sigurno zakinuti jer faks nije dao caratanu da radi pod ugovorom i lik je otišao u mostar. tu je recimo fpzg izgubio. kaj da ljudima nastavu iz komp. politike sad moraju držat dipl. politolozi? to je prestrašno meni, mogu oni bit jebeni genijalci ali ako ti nemaš odgovarajkuću titulu nemaš kaj držat predavanja. našem faksu je potrebna dobra inspekcija.
kasapovićka je vrstan stručnjak al bojim se da će radit sve manje sa studentima i to je zamjerka moja većini profesora. svi će te uputit asistetnima.

Hrpa govana, neškolovana, puna kompleksa, smeća drotovska sramota Hrvatska

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
propalitet
jos uči tipkati
jos uči tipkati

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

politika popunjavanja asistentima i zamjena nekih profesora nakon što oni odu u mirovinu bila je katastrofalna. Dok sam studirao pojedini profesori blizu sedamdeset godina još nisu imali asistenta Surprised niti ikoga tko bi ih zamjenio. A takvih nije bilo jedan do dva već se radilo u 5-6 ljudi. Poznato je koliko jednom mladom asistentu treba poslije diplome vremena da magistrira i doktorira. Zato danas kad mnogi stariji profesori, koji su poznati u javnsti kao stručnjaci, odlaze u mirovinu nema ih tko zamjeniti. A još je došla i Bologna i hrpa studenata koju treba obrazovati po principima malih grupa. Sad, da li sami profesori namjerno nisu htjeli odgojiti 'pomladak' ili na nivou Sveučilišta nisu zapošljavali asistente je drugi problem. Kako god bilo FPZG pod hitno treba oodgojiti mlade kvalitetne stručnjake koji će preuzeti katedre. Ima ih, ali bojim se ne dovoljno. Naravno, bila bi katastrofa da dipl. politolozi zbog nedostatka kadra počnu predavati mladim studentima. Nadam se da se to neće dogoditi.
Back to top
Veljo
ultra mega chatter
ultra mega chatter

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

već se dogodilo, Very Happy nažalost. ak ti mladi ne ponove greške tih naših poznatih, zažmirit ćemo na jedno oko Mr. Green šta ja znam, možda su mogli napravit barem neku kratkotrajnu suradnju sa onim cpi kaj vodi milardović Confused ne znam, nek drugi vode brigu sad o tome.

Back to top
just_
iskusnjara
iskusnjara

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 3:51 am    Post subject: Reply with quote

propalitet wrote:
Just, nekako mi se čini da si imala neki fajt s Mirjanom. Varam li se?

ma jok fajt. ja sam njoj masa anonimnih studenata. i dost je korisno to sta ona predaje. ali me iskreno iritira sta si profesori dozvoljavaju u komunikaciji sa studentima i s profesorima. malo mi je pun kiki vise takvog ponasanja.
Back to top
just_
iskusnjara
iskusnjara

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 3:53 am    Post subject: Reply with quote

propalitet wrote:
politika popunjavanja asistentima i zamjena nekih profesora nakon što oni odu u mirovinu bila je katastrofalna. Dok sam studirao pojedini profesori blizu sedamdeset godina još nisu imali asistenta Surprised niti ikoga tko bi ih zamjenio. A takvih nije bilo jedan do dva već se radilo u 5-6 ljudi. Poznato je koliko jednom mladom asistentu treba poslije diplome vremena da magistrira i doktorira. Zato danas kad mnogi stariji profesori, koji su poznati u javnsti kao stručnjaci, odlaze u mirovinu nema ih tko zamjeniti. A još je došla i Bologna i hrpa studenata koju treba obrazovati po principima malih grupa. Sad, da li sami profesori namjerno nisu htjeli odgojiti 'pomladak' ili na nivou Sveučilišta nisu zapošljavali asistente je drugi problem. Kako god bilo FPZG pod hitno treba oodgojiti mlade kvalitetne stručnjake koji će preuzeti katedre. Ima ih, ali bojim se ne dovoljno. Naravno, bila bi katastrofa da dipl. politolozi zbog nedostatka kadra počnu predavati mladim studentima. Nadam se da se to neće dogoditi.

meni je jedan profesor stariji rekao da on ne zeli asistenta jer da mu on moze bit samo konkurencija?!?!?!!?
Back to top
Veljo
ultra mega chatter
ultra mega chatter

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 4:01 am    Post subject: Reply with quote

just_ wrote:

meni je jedan profesor stariji rekao da on ne zeli asistenta jer da mu on moze bit samo konkurencija?!?!?!!?

koji?
po današnjoj strukturi reko bi da je to mihalj Very Happy
Mr. Green

Back to top
just_
iskusnjara
iskusnjara

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 4:10 am    Post subject: Reply with quote

avaya wrote:
Shocked Shocked

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:nrsOZCwxZJIJ:hrcak.srce.hr/file/55742+dvojac+bez+kormilara:+odgovor+na+istupe+dragana+lalovi%C4%87a+i+daga+strpi%C4%87a&hl=hr&gl=hr&pid=bl&srcid=ADGEEShYLw8YlPiNXZ7rlYru2gH4aZ2OPcTvhw8DJiT8-ac0O7Btbc9YvKR9A5IMGEZQp6zBk1yHrlmyjANRi3fe-LT8CKmOstfQ-jTSkJhMH8WJ9sqfFJMTe95KBNPuqvF5SldeF0V2&sig=AFQjCNEa3tPo4hraOPuZfnPC71_kOfuP6A

Pa fino ih je rastrančirala.

Jel bilo odgovora na taj članak?

moze profesorica mislit sta hoce, ali je potpuno bolesno da u necemu sta su Anali, dakle znanstvena publikacija ona na ovaj nacin rastransira svoje kolege?!?!!? nevjerojatno. koji amateri, svi odreda. super mi je kako insistira na legitimnosti, ali vidi se kod grdesica i zakoseka to nije bio kriterij.
i sad je ovo faks koji bi te necem trebao nauciti????
Back to top
avaya
facer
facer

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

just_ wrote:

moze profesorica mislit sta hoce, ali je potpuno bolesno da u necemu sta su Anali, dakle znanstvena publikacija ona na ovaj nacin rastransira svoje kolege?!?!!? nevjerojatno. koji amateri, svi odreda. super mi je kako insistira na legitimnosti, ali vidi se kod grdesica i zakoseka to nije bio kriterij.

Pa pretpostavljam da je objavljeno u Analima jer je vezano uz ono što se događalo i govorilo na tom skupu.

Eto meni su njih dvoje draži profesori od nje, ali zanimljiva je ta perspektiva kad shvatiš da si o funkcioniranju pravne države i ostalim bakaračima slušao od nekoga tko je do pozicije da ti to govori došao izbjegavajući elemente istog.

I opet, ne vidim da je itko snosio posljedice, niti disciplinske niti ikakve druge, za išta od toga što je izvučeno van na ovom topiku, a što je ionako dostupno široj javnosti.

Meni je najžalosnija činjenica da su svi oni ustvari izvrnuli svoju struku ruglu, profesura nije funkcija koja se obavlja za svoju korist i položaj nego prvenstveno dužnost i obaveza prenošenja znanja.
Back to top
propalitet
jos uči tipkati
jos uči tipkati

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

just_ wrote:
propalitet wrote:
Just, nekako mi se čini da si imala neki fajt s Mirjanom. Varam li se?

ma jok fajt. ja sam njoj masa anonimnih studenata. i dost je korisno to sta ona predaje. ali me iskreno iritira sta si profesori dozvoljavaju u komunikaciji sa studentima i s profesorima. malo mi je pun kiki vise takvog ponasanja.

Just kužim te, ali taj stav profesora prema studentima je na većini fakulteta. Doduše, još kad se FPZG-u doda katasrofalna organizacija, pa još profesori kasne na ispite i na predavanja, a studenti ih čekaju satima (Rodin ogledni primjer), name se prostora na faksu za normalno studiranje i slično, onda se to još povećava na n-tu potenciju. Daleko smo mi još od odnosa profesor-student u svjetskim sveučilištima u kojima student može mailom pitati profesora neko pitanje i u ponoć da mu ovaj ekspresno i ljubazno odgovori 8)
Back to top
propalitet
jos uči tipkati
jos uči tipkati

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

just_ wrote:

Dvostruki kriteriji su loša stvar u svakom slučaju. Ne može za jedne važiti jedno pravilo a za druge (bliže nekom) drugo. Naravno, to faks ne bi smio naučiti studente. Ne znam da li studenti primjećuju koliko većina profesora na fakultetu malo piše i objavljuje. Na to je upozorila Mirjana u zadnjoj knjizi. Valjda 80 posto profesora nije objavilo ništa u svom radnom vjeku a neki samo svoj doktorski rad. Evo i ovogodišnji politološki razgovori na temu 20 godina od pada Berlinskog zida. Koliko sam vidio izlagat će samo Caratan i Grubiša, a gdje su ostali? Nema ni Mirjane, Zakošeka, Grdešića, Petaka, Kurelića, Kursara..., a tema je zahvalna da se obradi i s komparativne, filozofske i bilo koje druge strane.
Back to top
Jiri Wolker
mladunac
mladunac

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

Nema tu neke prevelike mudrosti - u pravu je i Kasapovićka (što se tiče njihovog nezakonito stečenog akademskog statusa), ali i njih dvojica (još sam prije godinu dana pročitao njezin tekst u "Izlasku iz množine" i ne mogu se oteti dojmu da teta Mirjana gaji prijezir prema bilo kakvoj interdisciplinarnosti zbog vlastite intelektualne ograničenosti i oskudne erudicije). Zaboga, pa žena se specijalizirala za vrlo usko područje unutar politologije i misli da je budućnost naše (ionako prezrene) struke u još većoj fah-idiotizaciji?! Kamo sreće da se kontakti s drugim društvenim i humanističkim znanostima još više produbljuju. Kakva vražja kolonizacija od strane pomoćnih disciplina?! Što se o društvu i odnosu politike i društva može objasniti štreberski proučavajući izborne modele?! Bez političke teorije, bez dobro koncipiranih kolegija s područja prava, sociologije, povijesti, pa čak i teorije književnosti, nema kvalitetnog studija politologije, jednostavno nema! Zar ona zaboravlja da studenti u SAD i drugdje moraju odslušati određen broj izvanprogramskih izbornih kolegija, što samo doprinosi interdisciplinarnom karakteru studija političke znanosti?! Pročitajte Strpićev tekst u istom broju "Anala", u njemu je vrlo malo toga s čime se ne bih složio...
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum FPZG Forum Index -> Knjiga Žalbe - Bolonja@FPZG All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Page 3 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum